Inkoopvoordeel voor maatschappelijke organisaties

Opening de Nobelaer

 

Met een big bang opende cultuurhuis De Nobelaer in het eerste weekend van april haar deuren voor het grote publiek. Iedereen uit Etten-Leur en omgeving was tijdens het feestelijke openingsweekend welkom om het nieuwe cultuurhuis te komen bekijken. Er was grote belangstelling voor de Spijkerbroekenopening, circa 4.500 mensen namen deel aan rondleidingen, Kidstours en andere gratis activiteiten of kwamen een kopje koffie drinken. Vanaf maandag 4 april is de bibliotheek geopend volgens de reguliere openingstijden, vinden lessen en cursussen plaats en staan er mooie voorstellingen gepland. Tegelijkertijd wordt nog hard gewerkt aan de volledige inrichting van het gebouw. De officiële opening volgt in september.

 

Activiteiten
De agenda van De Nobelaer stond tijdens het openingsweekend bol van de activiteiten. Er werden meer dan 30 rondleidingen georganiseerd die in een mum van tijd uitverkocht waren. Kinderen konden mee met de speciale Kidstour die onder andere langs de voorleesambassadeur leidde; Felien las een prachtig verhaal voor. Tijdens de rondleidingen hebben meer dan 500 bezoekers een kijkje achter de schermen gekregen. Het cultuurhuis bekijkt of er de komende tijd extra rondleidingen verzorgd kunnen worden.

Tijdens de rondleiding en de Kidstour werden bezoekers o.a. verrast door Justus De Nobelaer die de mensen meenam naar de zeventiende eeuw. Justus was een man met een groot hart en stichtte onder andere het Sint Paulushofje. De nieuwe theaterzaal is naar hem vernoemd en vanuit deze zaal heeft de bezoeker zicht op een grote afbeelding van Huis De Nobelaer uit omstreeks 1780. Daarnaast waren er gedurende het weekend diverse gratis pop-upactiviteiten zoals workshops ukelele en spannend schrijven, dansvoorstellingen, een kindermiddag, een bandmiddag en muziekoptredens van onder meer Constantia, Hoedadso, Milène van der Smissen en Revölvo.

 

 

Directeur Hilda Vliegenthart: “Ik heb studerende tieners gezien en buurtbewoners die de krant kwamen lezen. Ik heb mensen gezien die nog nooit een muziekinstrument in handen hadden gehad en binnen 5 minuten ukelele konden spelen. En dit is nog maar het begin! Cultuurhuis De Nobelaer bubbelt en bruist van potentie”.

 

Succes
Het openingsweekend was een groot succes, bezoekers kwamen superlatieven tekort. “Een aanwinst voor Etten-Leur” was een veelgehoorde opmerking. De Nobelaer maakt zich de komende maanden op voor de officiële opening in september. Ondertussen wordt er volop lesgegeven, is de bibliotheek open en staan er tot juni mooie voorstellingen op het programma.