Inkoopvoordeel voor maatschappelijke organisaties

Energie

Kostenbesparing op uw energie

Voor wat betreft kortingsafspraken met één leverancier, zijn deze helaas niet te maken.

Dat heeft te maken met het verschil in soort aansluiting en/of het afnamevolume. We hebben een aantal leveranciers gesproken en kunnen u met het onderstaande op weg helpen.

Het zijn een drietal concepten, op basis waarvan u in staat bent de juiste keuze voor uw organisatie te bepalen.

Let wel, in de meeste gevallen heeft u maar enkele dagen de tijd om een contract op een bepaalde prijs vast te zetten voor de door u gekozen periode.energie_besparen

 

De traditionele spelers zoals Essent, NUON, etc.

Men kan u een interessante prijs bieden als u behoort tot de categorie van grootverbruikers. Of u tot deze categorie behoort kunt u navragen bij de door u gekozen leverancier. Los van de prijs per kilowatt/uur of m3 gas is het aan te raden om het maandelijks te betalen bedrag aan vastrecht onderdeel te maken van de deal die u sluit. Het is niet geheel ongebruikelijk dat er geen vastrecht verschuldigd is.

 

Dorpstroom / Sportstroom

Dit concept is een initiatief wat ontstaan is van uit het verenigingsleven en inmiddels uitgegroeid tot ongeveer 2500 deelnemers, met name kleinere culturele-, buurt- en wijkcentra. Wat dit concept zo aantrekkelijk maakt is dat de prijzen doorgaans maar tienden van centen hoger liggen dan de prijzen van de traditionele leveranciers. Het bedrag voor vastrecht is lager dan bij de traditionele leveranciers (mits niet onderhandeld). Dorpstroom/sportstroom kan u een aanbieding doen van zowel stroom als gas.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw (potentiële) adverteerders, dikwijls kleine plaatselijke ondernemers, mee te laten profiteren van de deal die u sluit. U zou dus hierdoor uw reclame-inkomsten kunnen vergroten.Nieuwestroom

Nieuwestroom biedt u de mogelijkheid uw stroom rechtstreeks tegen de APX-beursnotering  te betrekken.

Daar bovenop betaalt u aan Nieuwestroom een zogenaamde fee. Deze bedraagt ongeveer 0,8 cent per KWh.

Omdat de afname gekoppeld is aan de beurs schommelt de prijs voortdurend. Door nu de openstellingstijden van uw centrum te vergelijken met het prijsverloop op de beurs gedurende de dag kunt u snel beoordelen of dit voor u de meest geschikte deal is. Houdt daarbij rekening met de fee en het bedrag voor vastrecht.

Verder is hier geen sprake van een opzegperiode en is de levering direct opzegbaar, zo is ons verzekerd.